Digitale proefsleuf

Wat is de Digitale proefsleuf?

De positie van ondergrondse kabels en leidingen is ten opzichte van de KLIC regelmatig afwijkend. Hiervoor hebben we in de Richtlijn zorgvuldig grondroeren (CROW 500) afgesproken dat de initiatiefnemer zorg moet dragen voor het lokaliseren van de kabels en leidingen alvorens de werkzaamheden in de bodem mogen starten. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van proefsleuven. Dit zorgt vaak voor langdurig zoek- en graafwerk en regelmatig ook voor graafschade.

Met de digitale proefsleuf brengt Euroradar de ligging van kabels en leidingen in kaart. Door grondradar-radiodetectie en visualisatie in onder andere 3D-formaat, helpen wij u bij het voorkomen van graafschade. De vastlegging van de digitale proefsleuf draagt bij aan het voldoen aan de CROW 500. Tevens dient het als bewijslast in het geval van een conflict bij graafschade. Afhankelijk van de bodemsamenstelling brengen we tot een diepte van ca. 2 á 3 meter tevens andere bodemvreemde zaken in kaart. Zoals bijvoorbeeld:

 • Verharding onder het wegdek;
 • Ontplofbare oorlogsresten;
 • Holtes in de dijk;
 • Archeologische vondsten;
 • Oude funderingen;
 • Bodemopbouw.

Clashdetectie

Om uw project verder te helpen, vinden wij de ligging van de bestaande kabels en leidingen en brengen we de knelpunten in kaart zonder te hoeven graven.

Waarom de digitale proefsleuf van Euroradar?

Veel ervaring

Gecertificeerd

Duidelijke tekeningen

Minder graafschade

Kostenbesparend

Veilige werkomgeving

Visualiseren

Alle zaken kunnen worden opgeleverd in diverse formaten:

 1. AutoCAD-tekening;
 2. GIS-formaat;
 3. PDF-formaat;
 4. 3D-model;
 5. BlindGuide ZIP file voor Augmented Reality.

In alle formaten voegen we KLIC-data en, indien gewenst, ook het nieuw aan te leggen tracé toe aan de tekening. De BlindGuide ZIP file is geschikt om te bekijken in de BlindGuide KLIC App op je smartphone op de kaart en in Augmented Reality.

Tekening visualisatie

Gecertificeerd

Euroradar is al meer dan 5 jaar actief op het gebied van grondradar. Wij beschikken over ruime ervaring op diverse uiteenlopende projecten. De digitale proefsleuf is een ontwikkeling op basis van onze in-house kennis en gesprekken met alle belanghebbenden in de sector.

Kwaliteitsmanagement, veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid zijn de kernwoorden die we bij Euroradar graag verankeren in onze organisatie. Om die reden kennen we de volgende certificeringen bij Euroradar:

 • Certificering Schema Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten (CS-OOO Deelgebied A en B);
 • ISO 9001 -2015;
 • VCA** 2017 6.0.

Meer weten over begeleiding boringen en/of sonderingen?

Indien u vragen heeft over begeleiding bij boringen en sonderingen en wat het voor uw project betekent, kunt u natuurlijk vrijblijvend contact met ons opnemen.

  Upload hier je bestanden

  Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

  Lees hier onze privacyvoorwaarden