Digitale Proefsleuf

een veilige bodem begint bij Euroradar

De positie van ondergrondse kabels en leidingen is ten opzichte van de KLIC regelmatig afwijkend. Hiervoor hebben we in de Richtlijn zorgvuldig grondroeren (CROW 500) afgesproken dat de initiatiefnemer zorg moet dragen voor het lokaliseren van de kabels en leidingen alvorens de werkzaamheden in de bodem mogen starten. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van proefsleuven. Dit zorgt vaak voor langdurig zoek- en graafwerk en regelmatig ook graafschade.

Digitale proefsleuf

Met de digitale proefsleuf brengt Euroradar de ligging van kabels en leidingen in kaart. Door grondradar-radiodetectie en visualisatie in onder andere 3D formaat, helpen wij je bij het voorkomen van graafschade. De vastlegging van dit proces van de digitale proefsleuf draagt bij aan het voldoen aan de CROW 500. Tevens dient het als bewijslast in het geval van een conflict bij graafschade.

Afhankelijk van de bodemsamenstelling brengen we tot een diepte van ca. 2 a 3 meter tevens andere bodem-vreemde zaken in kaart. Zoals bijvoorbeeld:

 • Verharding onder het wegdek;
 • Ontplofbare oorlogsresten;
 • Holtes in de dijk;
 • Archeologische vondsten;
 • Oude funderingen;
 • Bodemopbouw.

Clash detectie

Teneinde te bepalen waar jouw nieuwe project een conflict geeft met de ligging van de bestaande kabels en leidingen zijn we tevens in staat de knelpunten in kaart te brengen.

Waarom de digitale proefsleuf van Euroradar?

Veel ervaring

Gecertificeerd

Duidelijke tekeningen

Minder Graafschade

Kosten besparend

Veilige werkomgeving

grondradar

Visualiseren

Alle zaken kunnen worden opgeleverd in diverse formaten:

 1. AutoCAD tekening;
 2. GIS formaat;
 3. PDF formaat;
 4. 3D model;
 5. BlindGuide Zip file voor Augmented Reality.

In alle formaten voegen we KLIC data en indien gewenst ook het nieuw aan te leggen tracé toe aan de tekening. De BlindGuide zip file is geschikt om te bekijken in de BlindGuide KLIC App op je smartphone op de kaart en in Augmented Reality.

Euroradar is al meer dan 5 jaar actief op het gebied van grondradar. Wij beschikken over ruime ervaring op diverse uiteenlopende projecten. De Digitale proefsleuf is een ontwikkeling op basis van onze inhouse kennis en gesprekken met alle belanghebbende in de sector.

Gecertificeerd

Kwaliteitsmanagement, veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid zijn de kernwoorden die we bij Euroradar graag verankeren in onze organisatie. Om die reden kennen we de volgende certificeringen bij Euroradar:

 • Certificering Schema Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten (CS-OOO Deelgebied A en B);
 • ISO 9001 -2015;
 • VCA** 2017 6.0.
Grondradar Graafschade Voorkomen

Onze adviseurs helpen je graag bij de juiste keuze voor jouw project

 

 

 

 

Bel ons op 010 261 70 80