Blog & media

Filter

Blogitems

  • Alle artikelen
  • Blog
  • Media

Euroradar en BeoBOM sponsoren veelbelovend BMX-talent

In juli 2021 stonden er weer veel Nederlandse BMX-talenten aan de start van Olympische Spelen. Zij hadden relatief weinig wedstrijd ritme. Na een kort seizoen in de zomer wachtte hen onzekerheid. Toch werd er goud en brons gepakt door de BMX-mannen en -vrouwen. Als dat een voorbode is voor succes, dan staan er straks na deze lockdown, mooie dingen te wachten voor Finn Fleuren. Als alles weer is opgestart, en Finn weer lekker in zijn wedstrijdritme zit, is het niet uitgesloten dat hij buitenlandse wedstrijden mag gaan rijden.

Finn Fleuren is 10 jaar oud en beoefent vanaf zijn 5e jaar BMX-racing. Op zijn vierde begon hij al met ’zeuren’ over de sport. Nu noemen we het ‘gedreven zijn’, vertelt zijn vader lachend.

In 2019 werd dit jonge talent bij de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie) regionaal bij bijna alle wedstrijden eerste! Hij rijdt voor de Weirijders uit Tiel. Daarnaast werd hij derde op het NK.

Ook bij de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) heeft hij al mooie prijzen gewonnen. Hierbij rijdt hij voor The Whoopers uit Berlicum.

Buiten zijn wedstrijden of geplande trainingen in het weekend traint hij zelf drie keer per week en is heel erg gemotiveerd om naar de BMX-wereldtop te komen! Finn droomt ervan om in de voetsporen van zijn olympische held Niek Kimmann te mogen treden.

Wij van Euroradar en BeoBOM vinden ontwikkeling van talent erg belangrijk. Daarom aarzelden we geen moment toen Fabian Fleuren bij ons kwam met het verzoek om zijn zoon Finn te sponsoren in zijn BMX-droom.