Ministerie van EZK vraagt graafsector om extra zorgvuldigheid in verband met COVID-19

Ministerie van EZK vraagt graafsector om extra zorgvuldigheid in verband met COVID-19
20 maart 2020 Admin

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft in een brief aan de graafsector gevraagd om nu extra zorgvuldig te zijn bij het graven om graafschades te voorkomen. Samen met het Kadaster vraagt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan alle bedrijven en organisaties die graafwerkzaamheden uitvoeren om nu meer dan ooit alle middelen in te zetten om graafschade te voorkomen.

Belang van netwerken

De maatregelen die van de graafsector worden gevraagd in de strijd tegen het COVID-19 virus zorgen ervoor dat de telecommunicatie en internet infrastructuur van nog groter belang zijn geworden. Net als de medewerkers van euroradar werken veel mensen van uit huis. De telecomverbindingen worden hierdoor zwaarder belast. Nu meer dan ooit zou het maken van graafschade enorme impact hebben op de samenleving.

Voorbereidingen treffen

Door het zorgvuldig scannen met grondradar kan een uitgebreid vooronderzoek worden gedaan naar de exacte ligging van kabels en leidingen. Wanneer we dit toevoegen aan de vereiste KLIC kunnen we de graafploeg beter voorbereiden zodat hij graafschade kan voorkomen.

Download hieronder de brief van het Ministerie van EZK met daarin de oproep tot zorgvuldigheid en de aandachtsgebieden.

Brief van ministerie EZK – Extra aandacht voor zorgvuldig graven

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*