Open dag Archeologie project Rondweg de Hoven

Open dag Archeologie project Rondweg de Hoven
17 mei 2019 Admin
Header open dag archeologie rondweg de hoven

Woensdag was euroradar aanwezig bij de archeologie open dag van project Rondweg de Hoven. Bij dit langlopende project ondersteunen wij bij de op conventionele explosieven verdachte locaties door middel van begeleiding, detectie en benaderen. Vanzelfsprekend is er dus ook een nauwe samenwerking met de archeologen.

Archeologie

De vele bezoekers en het goede weer maakten er een gezellige en leerzame dag van, helaas geen archeologische waarden gevonden. De eventuele vondsten kunnen dateren tot maximaal 550 na Christus. Alle sporen van voor die tijd zijn weggevaagd omdat de IJssel rond die tijd is verplaatst, vanzelfsprekend dat dit gepaard gaat met grote krachten. Aan de kant van Brummen zijn eerder al wel bodemvondsten gedaan voor voor die tijd, hier is een vuurplaats gevonden welke waarschijnlijk een paar duizend jaar voor Christus dateert.

Conventionele Explosieven

Ook met betrekking tot conventionele explosieven zijn er geen vondsten gedaan, maar dat betekent niet dat er niks ligt. Gedurende het project heeft euroradar al meerdere explosieven gevonden, zoals een pantsergranaat, brisantgranaat en een aantal rookgranaten.

Foto Rookgranaat Conventioneel Explosief Bodemvondst

Foto van een van de bodemvondsten, betreft een Engelse verschoten rookgranaat (25 ponder)

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*