euroradar aanwezig bij Genie Symposium 2018

euroradar aanwezig bij Genie Symposium 2018
8 februari 2019 Admin
Genie Symposium 2018 euroradar krijgsmacht civiel samenwerking

Als één van de 150 civiele genodigden was Ivo aanwezig bij het Genie Symposium 2018, wat dit jaar in teken stond van de noodzaak van een adaptieve krijgsmacht. Dit jaar had het een andere insteek, namelijk het gesprek aangaan met civiele partijen om te kijken hoe ze elkaar kunnen versterken.

Een adaptieve krijgsmacht

De krijgsmacht wilt van een ‘expeditionaire krijgsmacht’ naar een ‘adaptieve krijgsmacht’. Het is de bedoeling dat er een nauwe samenwerking komt met de civiele maatschappij, waardoor kennis en middelen geïntegreerd kunnen worden ingezet. Dit zal de capaciteiten van de krijgsmacht aanzienlijk vergroten en toekomst-proof maken.

Dit is een nieuwe richting voor de krijgsmacht waarvan de route nog niet helemaal duidelijk is. Daarom waren er voor het symposium 150 civiele personen en/of partijen uitgenodigd, waarvan Ivo (ex-militair bij Defensie) er één was.

Ivo @ Genie Symposium 2018 – Foto: Anneke Janissen

De gehele dag was gericht op innovatie, netwerken en de samenwerking tussen de krijgsmacht en civiele partijen en bedrijven. euroradar is groot voorstander van innovatie en steunt de inzet van civiel vermogen door de krijgsmacht.

Maak kennis met de Genie

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*