Waarom wij ons jaarlijks laten certificeren

Waarom wij ons jaarlijks laten certificeren
6 april 2021 Han
Banner certificeren Euroradar

De afgelopen weken zijn we druk geweest met diverse audits die passen bij onze certificaten. Maar waarom laten we ons jaarlijkse certificeren? 

Kwaliteitsmanagement, veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid zijn de kernwoorden die we bij Euroradar graag verankeren in onze organisatie. Om die reden kennen we de volgende certificeringen bij Euroradar:

  • Certificering Schema Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten (CS-OOO Deelgebied A en B)
  • ISO 9001 -2015
  • VCA** 2017 6.0

Kwaliteitsmanagement komt terug in alle onderdelen van onze organisatie. Kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat onze diensten blijven voldoen aan de behoeften en specificaties van onze klanten.

Door elk jaar ons ISO 9001 kwaliteitsmanagement, VCA** en CS-OOO processen te laten certificeren, borgen we continue de verbetering van onze kwaliteit en veiligheid. Het gevolg hiervan is een constante verbetering van onszelf en onze medewerkers. Daarmee verbeteren we ook onze dienstverlening aan u.

Door gebruik te maken van het ISO 9001 systeem zien wij dat:

  • De kwaliteit van onze diensten aantoonbaar is verbeterd;
  • Als gevolg daarvan de klanttevredenheid is gestegen;
  • Ons aanpassingsvermogen sterk verbeterd is;
  • Onze omzet sterk is gestegen.

‘’Het tempo waarin we ons hebben ontwikkeld is overweldigend. Door ons kwaliteitssysteem blijft de bedrijfsvoering beheersbaar en kunnen we de service blijven bieden die onze opdrachtgevers van ons gewend zijn.’’

Rocco van Alst, Commercieel Manager

Veiligheid

Dat veiligheid in ons vak geen holle kreet is mag duidelijk zijn. Veiligheid, Gezondheid en Milieu zijn geen kreten die we roepen om te voldoen aan een papiertje. In ons vak van Opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten is veilig, gezond en milieuvriendelijk werken van essentieel belang, dit teneinde ongevallen te voorkomen. Een ongeval in onze branche kan lichamelijk letsel of erger veroorzaken. Onze werknemers zijn zich, vanwege hun werk, dagelijks bewust van de gevaren om zich heen. Het certificeren voor de CS-OOO en VCA** schema’s dragen daar uiteraard aan bij.

Een veilige bodem begint bij Euroradar!

Betrouwbaarheid

Bij het vastleggen van onze processen in de handboeken hebben we tevens gedragsregels vastgelegd. Dit zijn regels voor de manier van communiceren, de garanties voor u als klant én de garanties voor onze business partners. Als ISO gecertificeerde organisatie verplichten we onszelf ieder jaar opnieuw deze gedragsregels in acht te nemen.

Euroradar is duidelijk over de producten en diensten die we bieden. U als klant kunt direct zien wat u mag en kan verwachten wanneer u tot opdracht overgaat. Voor al onze projecten wordt een helder plan van aanpak geschreven met vooraf bepaalde milestones en het einddoel.

Transparant

Het certificeren van onze processen zorgt er tevens voor dat wij bij Euroradar vooral nagaan hoe we met informatie om willen gaan. De eerste stap die we hebben gezet om slagvaardiger te zijn en meer begrip te kweken bij alle medewerkers, is het transparant maken van de informatie die we met elkaar delen.

Welke informatie dan?

Hoe meer, hoe beter. We structureren deze informatie en bieden dit via onze interne kanalen aan. De informatie is toegankelijk voor alle medewerkers die daar behoefte aan hebben. Uiteraard vallen we onze uitvoerend medewerkers niet wekelijks lastig met de notulen van de meetings in de boardroom. Onze uitvoerend medewerkers worden wel frequent en actief geïnformeerd over de voortgang van zaken waaraan ze professional hebben bijgedragen. We geven onze vakmensen graag het gevoel dat ze een zinvolle en waardevolle bijdragen leveren.

Resultaat van certificeren voor CS-OOO

Team

In de afgelopen jaren hebben we bij Euroradar veel tijd gestoken in het samenstellen en optimaliseren van ons team. Door in 2020 de juiste mensen aan ons team toe te voegen, merken we hier vandaag de dag de positieve resultaten van. Juist nu in deze uitdagende tijden van Corona is Euroradar uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in het uitvoeren van grondradaronderzoeken en explosievenopsporing.

Rijke historie

Volgende jaar vieren we ons 5-jarig jubileum, maar door de combinatie van visionaire ondernemers, technische en innovatieve ontwikkelaars en zeer vakbekwame en ervaren medewerkers hebben we in deze 5 jaar grote stappen gezet. De combinatie van hoogopgeleide oud EOD-er’s met veel ervaring en jong en universitair geschoold talent zorgen voor innovatieve slagkracht.

De afgelopen jaren zijn we van een starter uitgegroeid tot een internationale dienstverlener bij het opsporen van explosieven (ontplofbare oorlogsresten) en grondradaronderzoeken. Het certificeren van onze processen heeft daar zeker aan bijgedragen.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*