Opsporingswerkzaamheden afgerond; explosieven geruimd

Opsporingswerkzaamheden afgerond; explosieven geruimd
26 juli 2019 Admin
Header Ruiming Conventionele Explosieven

Verspreid over meerdere weken hebben de oce’ers van euroradar opsporingswerkzaamheden verricht en hierbij zijn meerdere conventionele explosieven gevonden. Deze zijn nu overgedragen aan de EOD en direct geruimd.

Vrijgeven waterleidingtracé

Onze opdrachtgever WML (Waterleiding Maatschappij Limburg is de drinkwaterleverancier voor ruim 500.000 huishoudens en 14.000 bedrijven) wilt een nieuwe waterleiding aanleggen, echter gaat een deel van dit tracé door gebied dat verdacht is op de aanwezigheid van conventionele explosieven. Daarom heeft euroradar in opdracht van WML opsporingswerkzaamheden uitgevoerd om het gehele tracé vrij te geven. Zodat de aanleg van de nieuwe waterleiding veilig kan worden uitgevoerd.

Verschillende bodemvondsten

Het opsporingsonderzoek bleek ook geen overbodige luxe te zijn; op meerdere plekken in het tracé hebben wij verschillende conventionele explosieven aangetroffen. Onder andere een 2.36 inch bazooka raket (achtergelaten) en een 3,7 inch granaat. Deze zijn veiliggesteld in een VTVS en na afronden van de werkzaamheden overgedragen aan de EOD.

Ruiming conventionele explosieven

Na de overdracht hebben wij de EOD ondersteund met het ruimen van de gevonden explosieven. Hier heeft de Limburgse regionale publieke omroep “L1” onderstaande video rapportage overgemaakt.

Meer informatie

Wilt u weten wat euroradar voor uw organisatie kan betekenen? Of heeft u vragen rondom conventionele explosieven of het opsporingsproces? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*