Opsporing conventionele explosieven Arnhem

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

Opsporing conventionele explosieven Arnhem

Tijdens de opsporing van conventionele explosieven in Arnhem wordt er gezocht naar explosieven die niet als geïmproviseerd, nucleair, biologisch of chemisch kunnen worden aangemerkt en gemaakt zijn voor oorlogsdoeleinden. In de praktijk gaat dit bijna altijd over explosieven die gebruikt zijn in de Tweede Wereldoorlog. Deze zoektocht naar explosieven is van groot belang voor de veiligheid van de bouwvakkers en mogelijke inwoners van het te bouwen pand. Wanneer lukraak aan de bouwwerkzaamheden begonnen wordt op een lap grond dat niet eerder is onderzocht op explosieven, kunnen mogelijk levensbedreigende situaties ontstaan. Iedereen wil dit natuurlijk voorkomen.


Mogelijke detectiemanier

Eén van de technieken die Euroradar gebruikt bij de opsporing van conventionele explosieven in Arnhem is dieptedetectie. Deze techniek wordt ingezet wanneer een lap grond verdacht is op ontplofbare oorlogsresten die dieper liggen dan 4 meter. In de meeste gevallen wordt een chaindrive uitgerust met een grote magnetometer. Deze meter kan met een straal van ongeveer 1,25 meter de grond bekijken en zal alle metalen in de grond in data kunnen laten zien. Een deskundige van Euroradar kijkt live mee naar de data en zal bepalen of de grond veilig kan worden verklaard.

Opsporing conventionele explosieven in Arnhem door Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten of we opsporing van conventionele explosieven in Arnhem voor u kunnen verricht? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

Opsporing conventionele explosieven
Opsporing van conventionele explosieven

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden