Archeologisch bodemonderzoek Amsterdam

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

Archeologisch bodemonderzoek Amsterdam

Bij een archeologische vondst is het van belang om deze op een juiste manier op te graven of te behouden. In het geval van zo’n vondst is het belangrijk dat de gemeente of overheid op de hoogte wordt gesteld. Zij kunnen uiteindelijk bepalen of eventuele bouwwerkzaamheden door mogen gaan. Voordat het zover is, moet eerst vastgesteld worden dat er daadwerkelijk archeologische objecten in de grond aanwezig zijn. Dit kan in Amsterdam gedaan worden met archeologisch bodemonderzoek. Door dit onderzoek uit te voeren, kan precies in kaart gebracht worden of en waar de vondsten aanwezig zijn. Euroradar beschikt over de benodigde papieren om zulk onderzoek te mogen doen.


Verschillende toepassingen

Bij het archeologisch bodemonderzoek in Amsterdam wordt gebruik gemaakt van een grondradar. Deze radar kan verschillende archeologische toepassingen in beeld brengen. Zo is het middel in staat om bunkers en ondergrondse holtes op te sporen; vliegtuigcrashes in beeld te brengen; fundamenten, objecten en ondergrondse structuren te vinden; en ga zo maar door. Door zijn veelzijdigheid wordt de grondradar in veel projecten van Euroradar gebruikt.

Archeologisch bodemonderzoek in Amsterdam door Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten of we in Amsterdam archeologisch bodemonderzoek voor u kunnen verricht? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

Archeologisch bodemonderzoek
Archeologisch bodemonderzoek

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden