Begeleiding sonderingen Eindhoven

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

Begeleiding sonderingen Eindhoven

Tijdens het sonderen kan bepaald worden wat het draagvermogen van de grond is. Dit wordt gedaan door een staaf met kegelvormige punt in de grond te drukken. Aan de hand van de weerstand van de grond kan het draagvermogen van de grond bepaald worden. Wanneer de sonderingen plaatsvinden in een gebied dat verdacht is op ontplofbare oorlogsresten, dient een begeleiding bij de sonderingen in Eindhoven plaats te vinden. Deze begeleiding wordt geleid door een Deskundige Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten.


Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de begeleiding van de sonderingen in Eindhoven wordt de sondeerwagen of -eenheid uitgerust met een magnetometerconus. Dit apparaat kan gevoelig meten of er ferro-metaalhoudende verstoringen in de grond aanwezig zijn tijdens de sonderingen. Zo kan de Deskundige Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten in realtime meekijken met de sonderingen. Wanneer de verstoringen dan gemeten worden, kan de deskundige van Euroradar direct ingrijpen. Zo wordt een veilige sondering gegarandeerd. Voor de eerste 4 meter is het zaak dat de grond vrijgegeven wordt door middel van oppervlaktedetectie. De eerste 4 meter kan de conus namelijk ‘zichzelf’ meten, waardoor het resultaat niet betrouwbaar is.

Begeleiding sonderingen in Eindhoven door Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten of we u in Eindhoven kunnen helpen door begeleiding bij sonderingen? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

Begeleiding sonderingen
Begeleiding van sonderingen

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden