Bodemonderzoek Zutphen

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

Bodemonderzoek Zutphen

Een kijkje in de bodem nemen, kan veel waardevolle informatie opleveren. Zo zijn de bouwbedrijven erg geïnteresseerd in de locatie van verschillende kabels en leidingen, terwijl de archeologen meer willen weten over de oude objecten in de grond. Daarnaast kan de bodemstructuur en eventuele milieuverontreiniging in Zutphen goed in kaart gebracht worden door bodemonderzoek. Vroeger moesten verschillende boringen plaatsen vinden om al deze elementen juist in kaart te brengen. Dit kostte ontzettend veel tijd, geld en zorgde voor veel overlast. Tegenwoordig zijn de specialisten van Euroradar uitgerust met een grondradar. Met deze radar kunnen al de verschillende elementen in de grond in kaart gebracht worden zonder de grond open te halen.


Hoe werkt een grondradar?

De grondradar heeft twee antennes op de onderkant zitten. In Zutphen stuurt de één tijdens het bodemonderzoek de signalen terwijl de andere deze signalen juist weer ontvangt. Het signaal raakt om zijn weg door de grond allerlei materialen. Denk bijvoorbeeld aan steen, grond, water, plastic leidingen, andere vervuilingen, en ga zo maar door. Al deze materialen weerkaatsen het gestuurde signaal op een andere manier. Het veranderde signaal wordt opgevangen door de antenne, waarna bepaald kan worden wat er allemaal aanwezig is in de grond.

Bodemonderzoek in Zutphen door Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten of we in Zutphen bodemonderzoek voor u kunnen verricht? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

Bodemonderzoek
Bodemonderzoek

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden