Digitale proefsleuf Gelderland

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

Digitale proefsleuf Gelderland

In veel gevallen is het lastig in te schatten waar de verschillende kabels en leidingen in de grond aanwezig zijn. Voordat er aan eventuele graafwerkzaamheden kan worden begonnen, is het noodzakelijk om goed in kaart te brengen waar al deze belangrijke leiding aanwezig zijn. De reparaties van het raken van deze leidingen kan namelijk flink in de papieren gaan lopen. Dit is de reden dat er vaak een proefsleuf gegraven werd. Deze sleuf bracht goed in beeld waar alle kabels en leidingen in de grond aanwezig waren. Dit kostte echter wel veel tijd, zorgde voor veel overlast en kon resulteren in graafschade. Met de digitale proefsleuf van Euroradar zijn deze minpunten in Gelderland verleden tijd.


Werking van de grondradar

De grondradar van Euroradar is uitgerust met twee antennes. De één zendt een signaal, terwijl de ander het signaal weer opvangt. Het signaal verandert op verschillende manieren wanneer het met materialen in contact komt. Dit veranderde signaal wordt weer teruggestuurd naar de antennes. De radar kan zo precies bepalen welke materialen in de grond aanwezig zijn en op welke locatie ze liggen. Zo wordt graafschade in Gelderland voorkomen door middel van een digitale proefsleuf.

Digitale proefsleuf in Gelderland van Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten of we in Gelderland een digitale proefsleuf kunnen maken? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

Digitale proefsleuf
Bodemradar voor digitale proefsleuf

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden