Explosievenonderzoek Nijmegen

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

Explosievenonderzoek Nijmegen

Tijdens een explosievenonderzoek in Nijmegen wordt er gekeken of er mogelijk gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan bij het, bouwen op of, bewerken van een niet eerder onderzochte lap grond. Voordat gebouwd mag worden, dient de grond eerst goedgekeurd te worden. Pas nadat de grond volledig veilig is verklaard, kan het bouwen gaan beginnen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door professionals met jarenlange ervaring. Zo bent u verzekerd van een onderzoek waarop u kunt vertrouwen. Dit onderzoek is uiteraard niet nodig als het stuk grond al eerder onderzocht is.


Werkwijze Euroradar

Zoals eerder vermeld, wordt vooronderzoek gedaan naar waar mogelijk explosieven in de grond aanwezig kunnen zijn. Aan de hand van dit vooronderzoek wordt een projectplan opgesteld voor het explosievenonderzoek in Nijmegen en omstreken. In dit projectplan wordt alle benodigde informatie met betrekking tot de locatie, het zoekdoel, de werkwijze en de betrokken partijen genoteerd. Afhankelijk van de locatie en het zoekdoel kunnen verschillende detectiemethodes gebruikt worden: oppervlaktedetectie, dieptedetectie en waterbodemdetectie. Wanneer de objecten gelokaliseerd zijn, worden ze voorzichtig benaderd middels een schep of beveiligde graafmachine. Naderhand wordt een proces-verbaal opgesteld waardoor de bouw kan beginnen.

Explosievenonderzoek in Nijmegen door Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten wat voor explosievenonderzoek we in Nijmegen voor u kunnen verricht? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

Explosievenonderzoek
Onderzoek naar explosieven

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden