OCE deskundige Sittard

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

OCE deskundige Sittard

Met een OCE deskundige wordt in Sittard een ‘Opsporing Conventionele Explosieven deskundige’ bedoeld. Conventionele explosieven zijn explosieven die niet geïmproviseerd, nucleair, biologisch of chemisch zijn. Het zijn dus traditionele oorlogsexplosieven. Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog al zo’n 80 jaar achter ons ligt, worden er nog steeds restanten van deze oorlog gevonden. Veel van deze objecten zijn al niet meer gevaarlijk. Toch is het noodzakelijk dat er zeer zorgvuldig met deze objecten omgegaan wordt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en een ongeluk met een explosief uit de Tweede Wereldoorlog kan desastreuze gevolgen hebben.


Werkzaamheden

Een OCE deskundige kan in Sittard verschillende werkzaamheden verrichten. De overkoepelende eigenschap van deze werkzaamheden is het veilig opsporen en benaderen van explosieven die in de grond aanwezig zijn en afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Bij verschillende werkzaamheden op een verdacht gebied kan deze deskundige bepalen of er explosieven aanwezig zijn, deze opsporen en veilig benaderen. Ook wanneer er geen explosieven benaderd hoeven worden, zorgt de deskundige voor de veiligheid van de aanwezigen.

OCE deskundige in Sittard van Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten welke OCE deskundige u in Sittard kan helpen? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

OCE deskundige
OCE deskundige met een nieuwe vondst

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden