Opsporing niet gesprongen explosieven Eindhoven

Een veilige bodem begint bij Euroradar

Welkom bij Euroradar: dé organisatie die bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengt. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen.

Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties.

Explosievenonderzoek

Opsporing niet gesprongen explosieven Eindhoven

Alhoewel de Tweede Wereldoorlog nog maar enkele levende getuigen kent, laat het nog steeds zijn sporen achter. Zo zijn er nog steeds plekken die gevaarlijk kunnen zijn voor eventuele bouwvakkers of grondbewerkers. Wanneer er namelijk lukraak gegraven wordt in een gebied waar nog niet-ontplofte bommen kunnen liggen, kan dit tot levensbedreigende situaties leiden. Daarom is het noodzakelijk dat er een opsporing van niet gesprongen explosieven plaatsvindt in Eindhoven voordat er gebouwd of gegraven kan worden. Zo wordt de veiligheid en gezondheid van de werknemers gewaarborgd.


Verschillende detectiemethodes

Tijdens de opsporing van niet gesprongen explosieven in Eindhoven kunnen verschillende technieken gebruikt worden om de grond vrij te geven. Wanneer verwacht wordt dat de gevaarlijke objecten aan de oppervlakte van de grond liggen, wordt er vaak gekozen voor oppervlaktedetectie. Terwijl er in andere gevallen vaak gekozen wordt voor dieptedetectie of waterbodemdetectie. Aan de hand van de data die uit deze onderzoeken komt, kan een 2D- of 3D-kaart gemaakt worden waar de locaties van de bommen precies op aangegeven zijn. Dan kan een weloverwogen keuze gemaakt worden om de objecten te benaderen of niet.

Opsporing niet gesprongen explosieven in Eindhoven door Euroradar

Bij Euroradar zijn we gespecialiseerd in bodemvreemd materiaal non-destructief in kaart brengen. Denk hierbij aan ontplofbare oorlogsresten, kabels en leidingen, funderingsresten, opslagtanks, archeologische structuren en bodemverontreinigingen. Euroradar is een unieke partner, omdat we gecertificeerd zijn in opsporen van ontplofbare oorlogsresten én gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van grondradaronderzoeken. Dankzij deze combinatie kunnen we altijd een oplossing bieden, ook in ogenschijnlijk onmogelijke situaties. Kwaliteit staat bij ons vooraan, daarom beschikt Euroradar en haar team, naast alle benodigde certificering voor het opsporen van Ontplofbare Oorlogsresten, over vele certificaten en diploma’s. Zo hebben al onze werknemers op locatie bijvoorbeeld een VCA Vol certificaat en BHV. Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u weten of we opsporing van niet gesprongen explosieven voor u in Eindhoven kunnen verricht? Neem dan contact met ons op. Liever persoonlijk contact? Kom dan langs voor een bakje koffie in ons historisch pand in Hardinxveld-Giessendam.

Opsporing niet gesprongen explosieven
Opsporing van niet gesprongen explosieven

Benieuwd naar wat euroradar voor je kan betekenen?

Met onze kennis en ervaring bieden wij in alle fasen van bouwprojecten ondersteuning bij het uitvoeren van aan explosieven gerelateerde werkzaamheden.

    Upload hier je bestanden

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. (*)

    Lees hier onze privacyvoorwaarden